31-05-2011, 12:58
|
|
|
A)1- Tedbir nafakaları karar kesinleşinceye kadar devam eder. Ancak mahkeme, kararında bunu belirtmelidir. Bence kararı temyiz etmeliydiniz.
2- İlamlı takip, ilama aykırı olamaz. Elinizdeki ilam sanki hiç tedbir nafakasına hükmolunmamış gibi tesis edilmiştir. Şikayet halinde icra mahkemesinin ilamlı takibi iptal edeceğini düşünüyorum.
B)Tedbir nitelikli kararların, hüküm kesinleşmesine kadar devam etmesine yönelik karar verilmez ise, normal şartlarda kararın verildiği tarihe kadar geçerli olduğu sonucuna varılabilir, diye düşünüyorum.
C)Karar kesinleşti ise tedbir nafakası için duruşma tutanağının tasdikli örneği ile ilamsız takip, karar kesinleştikten sonraki kısım için ilamlı olmak üzere 2 ayrı takip yapabilirsiniz
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim ancak üç farklı cevapla karşı karşıyayım ve hala kafamda aynı soru var ilamlı takip mi ilamsız takip mi?? benim öğrenmek istediğim şey şu: tedbir nafakası ilamda hiç zikredilmemiş olsa bile bu ilamın verildiği yargılamanın bir parçası olduğuna göre, ilamlı icra konusu yapılabilir mi? ayrıca tedbir nafakaları niteliği gereği aksi yazılı olmadığı sürece kararın kesinleşmesine kadar süreceğinden kararın temyiz edilmesine gerek olmadığı kanaatindeyim. yani karar kesinleşinceye kadar tedbir nafakası devam eder.
|