Mesajı Okuyun
Old 25-05-2011, 11:23   #1
Konuk

Varsayılan bekar ve çocukluyum, çocuğun babası Alman uyruklu ve ortada yok! Ne yapmalıyım

Merhabalar, hukuki olarak çıkmazda olduğum konudaki önerilerinizden memnuniyet duyacağım. Türkiye'de ikamet ediyorum, erkek arkadaşım Alman ve Azerbaycan'da ikamet ediyor, önümüzdeki aylarda Almanya veya 3. bir ülkeye gitmesi sözkonusu. Birlikte büyütmek ve sorumlulukları paylaşmak üzere çocuk yapmaya karar verdik ve halihazırda hamileyim. Hamileliğin ilk dönemlerinde Türkiye'ye gelip gitmekte idi, ancak bir süredir, tabiri caizse "tüydü". Yani beni naçar durumda ortada bıraktı. Her ne kadar memuriyet maaşım olsa da, hem şimdi hem ileride maddi-manevi sıkışmış bir vaziyete düşürdü. Hal böyle iken, gerek çocuk doğmadan gerek çocuk doğduktan sonraki başvurabileceğim hukuki yolları bilmek istiyorum. Babalık davasını hangi ülke mahkemesinde açmalıyım, bebek doğmadan tedbir nafakası ve/veya maddi ve manavi tazminat davaları açabilir miyim, babalık davası sonuçlanınca bakıcı ve çocuğun masrafları için açacağım nafaka davasını hangi ülke mahkemesinde açmalıyım? Böyle davaların masrafları çok fazla olur ve benim karşılamam imkansız, baro avukat talebimi karşılar mı, yargılama giderlerini öder mi? Babalık davası olumlu sonuçlanırsa, Alman hükümeti Türkiye'de ikamet etmeme rağmen bana çocuk yardımda bulunabilir mi, Türkiye'deki temsilciliklerine bu çerçevede başvurma imkanım var mı?

Son bir husus da: Mevcut aylığım bakıcı veya kreş ücretini vermeme müsaade etmiyor. Ankara'da, müracaatım üzerine mesai saatlerinde çocuğuma ücretsiz bakabilecek bir kamu kreşi/koruma evi, bebek eşyası konusunda bana yardım edebilecek bir platform v.s var mı? Ne tür bir yol izlemem gerekir?

Peşin teşekkürlerimle.