24-05-2011, 18:53
|
#1
|
|
Tarafların kendileri hakkında yalan beyanları
Merhabalar
Forumları Arama
Detaylı Arama
Site İçi Linkler Bugünkü Mesajlar Forumları Okunmuş Olarak İşaretleyin Arkadaş Listeniz Üye Sayfanız Üye İmzanız Üyelik Bilgileriniz Forum Ayarlarınız Diğer Seçenekler Özel Mesajlarınız İzlemeye Alınan Konular Üye Sayfanız SSS Haber Kanalları Mesleki Hukuk Rehberi Site/Forum Kuralları Site İlkeleri Üye Listesi Üye Fotoğraf Albümü Kimler Forumda
Sayfaya Gidin...
TCK m.206 göre Bir resmi belgeyi düzenlemek yetkisine sahip olan kamu görevlisine yalan beyanda bulunan kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
O zaman ceza davasında ben öldürmedim diyen ve mahkumiyet kararı verilen sanık ya da iş davasında fazla mesai yaptım diyip fazla mesai yapmadığı anlaşılan işçi gibi mahkemede yalan söyleyen tüm tarafların hepsini mi kapsıyor ilgili madde ?
|