21-05-2011, 15:55
|
#1
|
|
hükmen tescil olunan taşınmazda tasarrufun iptali istenebilir mi?
merhaba sayın meslektaşlarım;
yüklü miktarda borçtan dolayı takip ettiğimiz bir borçlu var. borçlu yaklaşık bir yıl önce eşiyle anlaşmalı boşanma yoluna giderek evini ve evinde bulunanan tüm taşınırları eşine tazminat olarak vermiş. ancak bu boşanma muvazaalı zira borçlu ve eşi hala ayı evde ikamet etmekte birlikte yaşamaktalar.
ayrıca borçlu adına kayıtlı bir plakaya 6. sırada haciz koyduk.
sormak istediğim husus taşınmaz evle ilgili olarak boşanmanın muvazaalı olduğu alacaklıdan mal kaçırmak amacıyla yapıldığı gerekçesiyle tasarrufun iptali davası açabilirmiyiz. yahut tapunun iptali için başka bir yol var mıdır?
plakaya 6. sırada haciz koymuş olmamız alacak olduğumuz aciz vesikasında etkili olacakmıdır. aracın yakalanıp satışının yapılması gerekirmi? usulüne uygun bir aciz vesikası almak için araçla ilgili nasıl bir yol izlemeliyim. bu arada 8 ay içerisinde tasarrufun iptali davasını da açmam gerekiyor.
teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim...
|