Mesajı Okuyun
Old 16-05-2011, 12:19   #1
Munteha

Varsayılan Mirasbırakana babasından ve eşinden kalan ve intikali yapılmamış gayrimenkuller...

Değerli meslektaşlarım merhaba,
Sorumu özetliyorum...

Küçük bir çizelge gibi düşünün:
Müvekkilim -> müvekkilimin annesi (2006'da öldü) -> müvekkilimin anneannesi ve dedesi (30 yıl kadar önce öldüler) -> müvekkilimin annesinin halası (1972'de öldü, A diyelim ismine...)
Bu tabloda müvekkilim, annesinin halasının (A'nın) mirasçısıdır ve veraset ilamını aldık. Halanın çocuğu yoktur, iki kez evlenmiştir; ilk eşi kendisinden önce ölmüş, ikincisinden ise boşanmıştır.

Tereke tespit davasından önce A adına gayrimenkul araştırmasına girdik ancak tapudan hiçbir sonuç çıkmadı. Şu anki durum, müvekkilimin annesinin halasına (A'ya), babasından ve kendisinden önce ölen eşinden kalan malların intikalinin halen yapılmadığını gösteriyor.

Bu durumda bu intikalleri sağlamak için ne yapmalıyım? A'nın veraset ilamı ile doğrudan, mirasbırakanları (eşi ve babası) açısından tereke tespiti mi talep etmeliyim? Yeni bir veraset ilamı talebi ile büyük dedenin verasetini de mi belgelemeliyim? Bu durumda eşin veraseti ne olacak?

Bu olayın uygulamasını hiç görmediğim için tıkandım. Yardım eden herkese çok teşekkür ederim.