Konu
:
gerekçe gösterilmeden boşanma davası açılabilir mi
Mesajı Okuyun
10-05-2011, 10:36
#
3
Av.Suat Ergin
Alıntı:
Yazan
ayrıntıcı
Sayın meslektaşlarım bir konu hakkında acil olarak fikirlerinize ihtiyacım var.Müvekkilim hakkında eşi bir boşanma davası açıyor ancak dava dilekçesinde hiçbir gerekçe göstermiyor sadece taraflar sevgi ve saygıyı yitirmiştir diyor.Devamında ilerde anlaşmalı boşanabilecekleri düşüncesiyle şimdilik detayları anlamadıklarını belirtiyor.
Benim kanaatime göre tüm boşanma davalarında kusurlu tarafın belirlenebilmesi için ,sebeplerin ve gerekçenin gösterilmesi zorunludur diye düşünüyorum.Bu davaya usul yönünden itiraz etmeyi düşünüyorum. Çünkü anlaşmalı bile olsa ilerde sebeplerini anlatacağız şeklinde bir boşanma davası olamayacağı kanaatindeyim.Üstelik terk mi ,şiddetli geçimsizlik mi, zina mı... vs hiçbir gerekçe olmadığı gibi ,kusursuz veya daha az kusurlu eşin boşanma davası açabilceği yasal olarak düzenlendiğinden davacı tarafın sebepleri belirtmemesi kusurun belirlenmesini de imkansız hale getiriyor.
Düşüncelerinizi ,varsa yargıtay kararları ile birlikte paylaşırsanız çok memnun olurum.
"Alaşmalı boşanma" davası için hiçbir gerekçe göstermeye gerek yoktur. Tarafların evliliğinin 1 yılı geçmiş olması ve boşanma-velayet-mali konularda anlaşmış olmaları yeterlidir. Çünkü hakimin takdir hakkı yoktur. Bu şekilde açılmış bulunan ancak belirttiğim şartlardan birisi dahi gerçekleşmemesi durumunda "Evlilik birliğinin temelden sarsılması"(şiddetli geçimsizlik) davası olarak devam olunur.
Alıntı:
hiçbir gerekçe göstermiyor sadece taraflar
sevgi ve saygıyı yitirmiştir diyor
.Devamında ilerde anlaşmalı boşanabilecekleri düşüncesiyle şimdilik detayları anlamadıklarını belirtiyor.
Bence bu ifade yeterlidir.
Av.Suat Ergin
Üye Kimliği
Av.Suat Ergin İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Suat Ergin İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.Suat Ergin İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın