Mesajı Okuyun
Old 05-05-2011, 13:00   #1
iremsym

 
Varsayılan tescil davası, şerh, hak düşürücü süre

herkese iyi çalışmalar dilemek isterim..elimde müvekkilime(mirasçı) karşı (Sanırım Kötüniyetli kişilerce) açılmış olan Tapu Düzeltim davasına ait dava dilekçesi var.Dilekcede dava konusu taşınmazın satımının ve tescilinin yapıldığı, fakat şerhler kısmında H.M isimli kişinin ismine rastlandığı bunun gecerli sebebe dayanmadığı ve düzeltilmesi gerektiği yazılmıştır. H.M ise bnm müvekkilimin vefat eden annesidir.
Ancak şöyle bir husus vardır.H.M. 2006 da vefat etmiştir. 2002 senesinde 15 yıl önce dava konusu taşınmazı aldığına fakat tapu kaydının yapılmadığına dair Belediyeye yazı yazmıştır.
Özetle, yaklasık 25 yıl öncesinde bir satım ilişki kurulmuş fakat tescil yapılmamış bir gayrimenkul , Belediyeye yazılmış bir yazı var(davada ileri sürülse hakim nekadar kale alır bilemiyorum ama) bir de Tapuda şerhler hanesinde H. M. nin ismi var..10 yıllık hak düşürücü süreyi gecirmeseydik tescil davası acarak iyiniyetle kazanım sözkonusu olucaktı..Ve bu davaya da itiraz edebilcektim..Ancak sürenin gecmesi sözkonusu..H.M. nin taşınmazda oturduğuna dair birçok bilgi ve belge mevcut elimizde,,yine,, H.M. nin taşınmazı satın aldığı kişide, şahitlik yapabileceğini söyledi..Sizce Bu davayı yürütenilir miyim ya da nasıl yürütebilirim..Yardım ederseniz çok sevinicem