|
|
|
|
Mahkeme kararı kesinleşti, nüfusta babamın soyadını taşıyorum 15 gündür. Fakat bir avukata sorduk 2 aya alırsın dedi. Madem karar kesinleşti neden hemen değilde 2 ay merak ettim. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
|
|
 |
|
 |
|
Mahkeme kararının kesinleşmesinden sonra, mahkeme kalemi kendiliğinden nüfus müdürlüğüne bilgi vermektedir. Mahkeme kaleminin yoğunluğuna göre süre değişebilir. Ancak siz 15 gündür babanızın soyadını(kızlık soyadı)taşıdığınıza göre, sizin boşanmanız nüfus müdürlüğüne bildirilmiş demektir. Buraya kadarki açıklamalar soyisimle ilgili soru sorulduğunu sandığım içindi.
Eğer, (Ben 15 gündür kızlık soyismimi kullanıyorum. Demek ki karar kesinleşti. O halde, neden tazminatlarımı 2 ayda alırsın, dediler)şeklinde sorduysanız, icra takibi yapılması, tebligatın borçluya ulaşması, ödeme süresinin geçmesi gibi süreler 20-30 gün sürer. Avukatınız maaş haczini düşünüp, haciz koyduktan sonra kesintlerin geleceği zamanı bildirdiyse, doğrudur.
Görüldüğü üzere biz sorudan ne anladıysak ona yanıt vermekteyiz. O nedenle bir avukatla yüzyüze konuşursanız, hak kaybına uğramazsınız.