Mesajı Okuyun
Old 29-04-2011, 16:25   #1
Avukat Derya

Önemli SSK emekliliğinin iptali - Bağkur çalışması ile SSK borçlanmasının çakışması- ACİL

Sayın Meslektaşlarım;

Hepinize iyi günler diliyorum. Sorumu cevaplayan ve sorum için zaman ayıran herkese şimdiden teşekkürler.

Müvekkilim 2004 senesine kadar SSK lı olarak çalışmıştır. 2004 senesinde prim ve yaş şartlarını sağlamasına rağmen yıl şartını sağlamadığı için 2004 yılının 12. ayında askerlik borçlanması için başvurmuş ve ilgili primleri ödeyerek 2006 Mart ayında emekli olmuştur. ( SSK 'dan ).

Müvekkilim işten ayrıldıktan sonra 2004 Haziran ayında vergi mükellefi olmuştur. Kendisi bilgili olmadığından ve muhasebecisi tarafından yanlış yönlendirildiğinden dolayı Bağ-kur'a başvurmamıştır. Müvekkilime 2010 senesinde SGK'dan yazı gelmiş ve işbu yazıda 5510 sayılı kanunun 8. maddesi gereğince müvekkilimin 30.06.2004 tarihi itibariyle Bağ-kur sigortalılığının başladığı bildirilmiştir. Halbuki müvekkilim SSK'dan emeklidir ve yaşlılık aylığı almaktadır.

Bunun üzerine müvekkilim SGK'ya dilekçe ile başvurmuş, kendisinin emekli olduğunu ve bu nedenle Bağ-kur primi değil destek primi ödemesi gerektiğini ifade etmiştir.

Müvekkilim dün kurum tarafından aranmış ve emeklilik aylığının kesilmesi ve almış olduğu işbu maaşların iadesine ilişkin karar çıktığı ifade edilmiştir.

Sorum şu şekilde olacaktır:

Müvekkilim askerlik borçlanması için prim ödediği dönem için 2010 yılında re'sen Bağ-kur lu yapılmıştır. Bu nedenle emeklilik hakkı yoktur denilmektedir. Ancak SGK memurlarının eksik araştırması sonucu mağdur olan müvekkilimin ne yapması daha lehine olabilir? Müvekkilim ara dönem için olan Bağ- kur primlerini ödemeye de razıdır. Tek isteği emekliliğinin iptal olmamasıdır. Çok acil bir çözüm arıyorum, deneyimli meslektaşlarımdan yardımlarını rica ediyorum.