28-04-2011, 16:35
			
							
		 | 
		
			 
            #1
		 | 
	
	| 
		 
			
			 
			
			
			
			
		 
			
				  
				
		
	  | 
	
	
		
			
			
				 
				İhtiyati hacizle dosyaya yatırılan paranın alacaklı tarafa ödenmemesi
			 
			 
			
		
		
		
		Merhaba sayın meslektaşlar. 
İlamsız takibe konu bir alacak için ihtiyati haciz kararı alıyoruz.  
İhtiyati  haciz kararı ile beraber esas takibe de geçerek, borçlunun adresinde  haciz tatbik ediliyor. Fakat borçlu haciz işlemi yapılmaması adına,  ihtiyati haciz miktarını ALACAKLIYA ÖDENEMEMEK KAYDI İLE dosyaya depo  ediyor. 
Borçlu, esas takipten gönderilen ödeme emrine itiraz ederek takibi durduruyor ve ayrıca ihtiyati haciz kararına da itiraz ediyor. 
 
Alacaklı vekili olarak, dosyaya yatırılan paranın tarafımıza ödenmesini talep ettik, ancak icra müdürlüğü talebimizi reddetti. 
İtirazın   iptali davası açacaktık ama, öncelikle ihtiyati hacze itiraz bir  sonuçlansın dedik ve borçlunun ihtiyati hacze yaptığı itiraz da  reddedildi. 
Şimdi bu kararla beraber, yeniden paranın tarafımıza  ödenmesini talep edeceğiz. Reddedilirse, şikayet yoluna gitmeyi  düşünüyoruz. 
 
Şimdi şunu sormak istiyorum; borçlunun ihtiyati  hacziz kararına istinaden dosyaya depo ettiği paranın tarafımıza  ödenmemesi doğru bir karar mıdır, eğer doğru bir kararsa hukuki dayanağı  nedir. 
İyi çalışmalar herkese. 
		
	
	
    
  
		
		
		
				
		
	
	 |