|
|
|
|
Öncelikle teşekkür ediyorum... fakat feshi takip eden 4 ay olduğu sonucuna nerden ulaşıyoruz? ben bununla ilgili bir açık hüküm ya da yargıtay kararına raslamadım. sizin elinizde var mı acaba ? ikinci olarak ise benim müvekkilim için sigorta primini işe iade edilmesinden geriye doğru 4 ay için yatırmışlar zaten .. yani sizin dediğiniz döneme yatırmamışlar. ben bunu daha önceki sigortasız olduğu bir döneme kaydırmak istiyorum.. mümkün olmalı diye düşünüyorum.. mümkün olduğuna dair bir uygulama örneğine ihtiyacım var aslında ?? varsa tabi
|
|
 |
|
 |
|
Neden feshi takip eden 4 ay?
Bu soruyu THS'de de tartışmıştık diye hatırlıyorum. Bence de bu şekilde uygulanması anlamsız. İşe başlatma ya da başlatmama tarihinden geriye dönük 4 ay olması daha anlamlı olurdu düşüncesindeyim. Ancak bu husus, iş güvencesinin uygulanmaya başladığı ilk dönemlerde doktrinde biraz tartışılmış, ve bu şekilde uygulanması istikrar kazanmıştır. 4 ayın geçeriz feshi takip eden 4 ay olduğuna dair doğrudan bu konunun tartışıldığı bir karara rastlayamazsınız ancak, uygulamanın bu şekilde olduğunu birçok karardan anlayabilirsiniz.
Bu itibarla, kanımca işveren hatalı bir işlem yapmıştır. Geçmişe dönük olarak prim ve hizmet belgelerinin verilmesi, SGK'nın tebliğ ve genelgeleriyle düzenleniyor. Güncel düzenleme nedir benim de yeniden bir bakmam gerekiyor. 28.9.2008 tarihli AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNİN SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA VERİLMESİNE VE PRİMLERİN ÖDENME SÜRELERİNE DAİR USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ'de değişiklik olmamışsa, işlemlerin buna göre yapılıyor olması gerekiyor.
Saygılar,