Mesajı Okuyun
Old 28-04-2011, 11:25   #2
Admin

Konunun değişik mevzuatlar kapsamında değişik yanıtları olabilir. Mesela vergi hukuku açısından, bu kiralama birkaç sefere mahsus değilse, süreklilik arzediyorsa, ticaret gibi icra ediliyorsa, GVK 21. kapsamında bildirilmesinin yeterli olmayacağı, vergi dairesinde vergi kaydı açılarak ve her kiralama için fatura kesilerek icra edilmesi gerekeceğini düşünüyorum.

Alıntı:
Ancak emlakcı eliyle kiralamnın yapılabileceği doğrultusunda baskıları olmaktadır.
Öte yandan sorunun asıl üzerinde durduğunuz "kiralamanın emlakçılar eliyle yapılmadığı takdirde yasal olmayacağına" ilişkin iddiayla ilgili bölümünü doğrusu anlayamadım? Bir kişi kendi gayrımenkulünü yıllık olarak kira verirken emlakçı kullanmak zorunda değildir ki, günlük kiraya verirken kullanmak zorunda olsun. Kiralamanın emlakçı eliyle yapılıp yapılmamasının yasallığına etkisini çözemedim. Bir gayrımenkulün günlük kiralaması pansiyonların çalışma şeklini andırıyor. Pansiyonlar kiralama ve ticari faaliyetlerini emlakçı aracılığı ile mi yapmak zorundaymış ki sizin müvekkilinizin böyle bir zorunluluğu olsun? Emlakçılara sorarsak muhtemelen öyledir tabii de, ben onlara sormak yerine bir hukuki dayanak görmeyi tercih ederim