Mesajı Okuyun
Old 13-12-2006, 13:38   #13
Av. Adil Giray ÇELİK

Varsayılan Malazgirt İlçesinde Görev Yapan Meslektaşımız;

Sevgili Meslektaşlarım, Değerli İzleyenler

Basında geçen ve Malazgirt İlçemizde görev yapan bir değerli meslektaşımızın özeline ilişkin BASININ BİZE SUNDUĞU BİLGİ Kadarıyla kamuoyunda değerlendirmeler yapılmaktadır.

Öncelikle bu yargıç meslektaşımızın kendisini savunma olanağı,konumu gereği bulunmamaktadır.Savunma hakkı bulunmayan bir kişiye karşı eleştirilerimizi insaf sınırları içinde tutmamız gerekir düşüncesindeyim.

Bu değerli yargıç kardeşimizin görev yaptığı bölge Anadolu kasabası olup,konumuna göre özel değerleri vardır. Ve meslektaşımız orada görev yapmaya devam etmektedir. Bu özel durumunuda düşünmeliyiz. Yargıç olarak moral değerleri ile görev yapmaya devam etmek zorundadır. Üzerinde ULUS ADINA KARAR VERMENİN SORUMLULUĞU BULUNMAKTADIR.

Genç hukukcu meslektaşlarımız yargıç, savcı, avukat olarak anadolunun her karışında zor koşullarda görev yapmaktadırlar. Gençtirler, toplumun değerleri ile meslek ağırlıkları arasında sıkışmaktadırlar. Sosyalleşmenin ölçüsünü, ağırlığını her koşulda ayarlayamamaktadırlar.

O değerli meslektaşım bu satırları okurmu bilemiyorum. Ama yaşadıklarının yaşama, hukuka olan değerlerini, umutlarını kaybettirmemesini diliyorum. Kendisine güç ve sabır diliyorum.

Bir yanlışlık, bir kaza olmuştur belki ama olayın tamamını bilmeden yorumlarımızı daha ölçülü yapmak durumunda olduğumuzu düşünüyorum.