Mesajı Okuyun
Old 27-04-2011, 12:13   #1
Av. Aykut Toklu

 
Varsayılan Eksik belge ile dayanak olmadan açılan icra takibinde takibe itirazın kaldırılmasında izlenmesi gereken yol...

Arkadaşlar müvekkilim ile bir müteahhit arasında bir daire satış protokolü yapılıyor ve buna göre de bu protokolde asıl mal sahibi ile yapılmış olan ve mal sahibi ile müteahhit arasında geçerli olan ve kat karşılığı inşaat sözleşmesinde yazılı tüm şartların tümünün müvekkil ve müteahhit arasında da geçerli olacağı imza altına alınıyor.

Daire satış protokolü noter tasdikli değil ve taraflar arasında imza altına alınmış.

Ben de kat karşılığı inşaat sözleşmesindeki cezai şarta dayanarak geç teslim edilen hatta teslim edilmeyen ve müvekkilin daha sonra kendi girmiş olduğu gayrimenkul üzerinden bu cezai şart nedeni ile teslimde gecikilmiş olan aylara dair rayiç kira bedeli üzerinden icra takibi başlattım ancak dosyaya daire satış protokolünü ve kat karşılığı inşaat sözleşmesini eklemeyi unuttuğum için takip dayanaksız kaldı.

Ancak karşı tarafın avukatı bu nedenle takibe itiraz edip iptalini isteyecekken borca dayanaktan yoksun olduğundan hareketle itiraz etmiş.

Bu durumda borca itirazın kaldırılması için nasıl bir yol izlemeliyim düşüncelerinizi paylaşırsanız bir beyin fırtınası yapalım.

Ben kendi düşüncelerimi yazayım siz de kendi düşüncelerinizi paylaşın daha sonra ortaya çıkacak benzer durumlar için de bir kaynak olur.

1- Elimdeki daire satış protokolünü ve kat karşılığı inşaat sözleşmesini direk icra dairesine sunarak takibin devamını mı isteyeyim?

2- İcra mahkemesinde itirazın iptali davası açıp bu belgeleri mahkemeye sunup bir de icra inkar tazminatı mı isteyeyim?

3- Direk hukuk mahkemesinde borcun tespitine dair bir dava açıp borcun menfi tespitini mi sağlayayım?

Benim tercihim icra mahkemesine başvurmak ve haliyle icra inkar tazminatı da almak ancak borcun kaynağını takipte ilk başta belirtmediğim için ve karşı taraf avukatı da borcun kaynağı yok diye borca itiraz ettiğinden daha sonra ben elimdeki belgeleri sunarak borcu ispat ettiğimde mahkeme icra inkar tazminatına hükmeder mi?