Mesajı Okuyun
Old 27-04-2011, 00:04   #1
Meral CENGİZ

Mesaj Zorunlu anlaşmalı boşanma sonucunda temyiz hakkı

Merhabalar,ben eşimle ayrılma kararı vermiştim, bir avukatı vekil tayin ettim,önce herşeyi benim lehime konuşurken bir anda olumsuz konuşmaya başladı,ben babadan kalma evimi satıp üzerine kredi kullanarak ev almıştık,krediyi eşim kullandığı için tapu onun adına kayıtlı idi,eşime dava açtığımda kendime ve oğluma nafaka istedik,avukatımın söylediğine göre tazminat ve takıları boşanma davası bitiminde yeni bir dava ile talep edecektik,eşim ilk başta nafakaya karşı çıktı,eve katmış olduğum parayı nafaka istemem karşılığında vermeyeceğini söyledi,bir yandanda evin kredi ödemesini yapıyordu kendisi evden neye kendi para vermişse(oğlumuzun odasındaki 15 tl.lik avize,banyo paspası,yemek odası takımı,tasarruflu ampüller,alyansıma kadar)hepsini 03.09.2010 tarihinde götürmüştü,ben 17.01.2011 davayı açtım şubat ayı sonlarında tel ile konuşurken bana evi sat paranı vercem, ne talep ediyorsan (nafakayı) hepsini vercem oğlumun mağdur olmasını istemem demesi üzerine eve gelen bir alıcıyla arada sözleşme yaptık,tapuya gitmeye 5 gün kala bana anlaşmalı boşancaz yalnızca çocuğa aylık 200 tl nafaka vercem yoksa evin tapusunu vermem dedi,alıcıyla arada olan sözleşmem ve cayma senedinde bulunan 5.000 tl tutarını ödememekiçin ve avukatımında bu yolu seçmeye yönlendirmesinden dolayı kabul etmek zorunda kaldım,karşı tarafın avukatı tarafından anlaşmalı boşanma dilekçesi hazırlanmıştı,eşim tapu devrini yaptı 2 gün sonra duruşmamız oldu mahkeme çıkışında ancak bana eve kattığım 53.500 tl nin 51.000 ni aldım ve bu boşanma kararı çıktı karar kesinleşene kadar 100 tlsonrasında ise oğlumuza aylık 200 tl nafaka ödeyecek,oğlum bensiz durmadığı için (3 yaşında)çalışamıyorum ve şuan kiradayım,evden almış olduğum parayı harcıyorum ben avukatımı azledip yeni bir avukatla temyiz yoluna gidebilirmiyim ve evden ayrıldığı tarih 03.09.2010, duruşma açılış tarihi 17.01.2011, duruşma tarihi 07.03.2011 eşim bu tarihlerin hangisinden itibaren nafaka ödemek zorundadır şuanki avukatımın sanırım kendi branşı olmadığı için yada ilgisizliğinden dolayı bu konulara doğru bir yanıt alamamaktayım, lütfen bana yardımcı olmanızı dileyerek sizlere kolaylıklar diliyorum.
Saygılarımla,