Mesajı Okuyun
Old 26-04-2011, 11:12   #3
tiryakim

 
Varsayılan

T.C.
YARGITAY
12. Hukuk Dairesi

Esas : 2001/11731
Karar:2001/12830
Tarih:12/7/2011

Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki Borçlu ve Alacaklı vekilleri tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :

Takip dayanağı bonoda keşideci Muzaffer Erdoğan ve Azmi Otomotiv A.Ş. gözükmektedir. Muzaffer Erdoğan'ın şirketi tek başına temsil ve ilzama yetkili olduğu tarafların kabulündedir. Dairemiz yerleşik içtihatlarında da belirtildiği üzere senet üzerinde bulunan iki imzanın birisinin Muzaffer Erdoğan'ın diğerinin ise şirketi temsilen atıldığının kabulü gerekir. Şirket ünvanının yazılı olması ve yetkilisi tarafından bononun imzalanması yeterli olup ayrıca şirket kaşesinin senette basılı olması zorunlu değildir. Aksine düşüncelerle şikayetin kabulü ile şirket hakkındaki takibin iptali isabetsizdir.

SONUÇ : Alacaklı vekilinin temyiz itirazının kabulü ile merci kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK.366. ve HUMK.428 maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), bozma nedenine göre bu aşamada Borçlu temyizinin incelenmesine yer olmadığına, 12.7.2001 gününde oybirliğiyle karar verildi.