Mesajı Okuyun
Old 19-04-2011, 13:06   #2
Av.Suat Ergin

Alıntı:
Yazan Av.Nazife Eytemiş BAŞAR
Sayın meslektaşlarım iyi çalışmalar,ilgili linklerde yeterli yargıtay kararı bulamadığım için daha doğrusu sadece benim işime gelen bir karşı oy bulabildiğim için yardımınızı rica ediyorum.Davalının ikametgahının yetkili olması genel kuralının istisnası olmasını dilediğim olayımız şöyleavacı müvekkil velayet hakkı davalı babada olan çocuğunu kötü şartlarda bakıldığı için geri alıyor ve ikamet ettiği yere getiriyor,Ekim ayından beri birlikte yaşıyorlar.Şubat ayında velayetin kaldırılması davası açtık ve çocuğun teslimini isteyen babanın icra takibini,sosyal hizmet uzmanı pedagog raporu alarak tedbiren durdurduk Davalı babanın yetki itirazı var ve süresinde,boşanma dosyası davacı müvekkil annenin bulunduğu ikametgahında görülmüş.Yetki itirazına karşı cevap vermem gerekiyor ve ilgili karar destekleriyle karar bulan olursa çok memnun olacağım,saygılar...

Ben çok karar aramış ama bulamamıştım. THS üyesi bir meslektaşım da benzer soruyu özel mesajla sormuştu. Yine aradık, bulamadık. Ben de Kazancı Programı var, "Velayet Hukuku" isimli kitap var içinde epeyce karar var; ancak her ikisinde de yok. Eğer başka programlarda varsa ve ekleyen olursa sevinirim.

Benim kişisel görüşüm,davanın çocuğun bulunduğu yerde açılması mümkün olmalıdır. Çünkü çocukla ilgili her türlü davada ulusal ve uluslarası mevzuat, çocuğun "üstün yararı"nın gözetilmesini hüküm altına almıştır. Sözkonusu davada çocuğun psikolog/pedagog tarafından dinlenmesi mümkün olacağından ve mahkeme tarafından da dinlenmesi gerekeceğinden çocuğun bulunduğu yer mahkemesinde dava açılmasında fayda bulunmaktadır.