Mesajı Okuyun
Old 16-04-2011, 11:40   #2
Av.Cengiz Aladağ

Alıntı:
Yazan Av.Damla Y..
Merhabalar Benim sorum veraset ücreti ile ilgili olacaktır. Müvekkilin veraset ilamını aldım duruşmalı olarak.Bunun asgari ücretini biliyorum ancak aynı zamanda emlak beyanında bulunma,veraset beyanı verme ve gerekirse gayrimenkullerin satışı ile ilgili tüm yetkileri kullanacağım. Tum bu iş takibi yapacağım durumlar ile ilgili A.Üc.tarifesinde 2. bölümdeki
''bir durumun belgelendirilmesi,ödeme aşamasındaki paranın tahsili veya bir belgenin örneğinin çıkarılması gibi işler''
ayrıca
''bir hakkın doğumu,tespiti,tescili,nakli,değiştirilmesi,sona erdirilmeesi veya korunması gibi amaçlarla yapılan işler''
maddelerine dayanarak + 2 maddenin de ücretini talep edebilirmiyim? Doğru mu düşünüyorum? Başka bu vefat sonrası işlemler için ayrıca dayanak gösterilecek ücretle ilgili maddeler varmıdır?
Bunun forumda sorulması ne kadar makul bilemedim ancak bu hukuki durumda tavsiye edilen toplam ücret nedir? Yanlış bir şey yapmak istemiyorum,Teşekkürler

Sayın meslektaşım, sorunuzda saydığınız işlemlerden veraset ilamı alınması dışındakiler, salt avukatların yapabileceği işlerden değildir; bunları herhangi bir vekil de yapabilir. Bu nedenle bu işler için AAÜT'nde herhangi bir ücret belirlenmemiştir, karşılıklı anlaşma ile ücreti belirleyebilirsiniz.