|
|
|
|
Aradığınız kararı maalesef bulamadım. Ancak, kanunun açık hükmü karşısında karar aramaya gerek olacak bir durum var mı değerlendiremiyorum tabii.
Yazdıklarınızda dikkatimi çeken Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'nun kurumda kalan 18 yaşını bitirmiş çocuklarına "iş bulma zorunluluğu" ifadesi..
3413 sayılı Kanunun ek 4. maddesi incelendiğinde, 18 yaşına kadar kurumda bakılan çocukların Kurum aracılıgı ile başvurma zorunluluğu ve akabinde Kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı sınavlara katılma şartı getirilmiş.
Yani doğrudan iş bulma zorunluluğu yok.
|
|
 |
|
 |
|
Teşekkür ederim üstadım. Ancak konu yanlış anlaşıldı sanırım. Danıştay'ın bahsedilen kararı 18 yaşına gelmeden kurumdan ayrılan çocuklar için de form-A belgesinin düzenlenmesi gerektiği, aksinin hakkaniyete aykırı olacağı yönünde. Ve 2 günlük tüm çabalarıma rağmen karara ulaşamamanın umutsuzluğu içindeyim.
Yanılmıyorsam karar konudaki tek örnek. İçtihat programlarında, internette, çocuk esirgeme kurumu kayıtlarında bulamadım ve çocuk esirgeme kurumu uzmanlarından, Danıştay'daki görevliden, Ankara'da çalışan avukat arkadaşlardan yardım talebinde bulunduğum halde halen netice almış değilim.
Gönderdiğiniz karar ben de mevcut. Ancak gerek bu karar ve gerekse mevzuat aleyhe olmakla elimdeki en kuvvetli ve hatta tek hukuki delilim bu karar olacak. Pazartesi iptal davası açmak için son günüm olduğundan bulamazsam özetini gerekçe gösterip davayı açacam artık