|
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Av.Şehper Ferda DEMİREL |
 |
|
|
|
|
|
|
"Okumadan imzaladım" sizce geçerli bir temyiz nedeni olabilir mi?
Hiç temyiz etmeyin, bir de Yargıtay bozulmasın 
Saygılarımla...
Ps: Müvekkilinizden, "Müvekkil vekalet ücreti" istemenize engel bir durum yok şüphesiz, eğer halen almadıysanız. Ancak KTVÜ' ni geri getirecek bir olasılık söz konusu değil.
|
|
 |
|
 |
|
Sayın meslektaşım ,sanırım beni yanlış anladınız ya da ben yanlış anlattım.
Kararı bu yönüyle temyiz etsek demekten kastım : Vekalet ücretine hükmedilmemesi hususu yönünden.Yani sadece davacının okumadan imzaladım gerekçesini gerekçe olarak belirterek değil.
Vekalet ücreti vekilinse davacının vekalet ücretinden feragat etmesinin vekili ilgilendirmemesi gerektiği kanaatindeyim.Kaldı ki davacı müvekkil bilerek ve isteyerek feragat etmemiştir.Kes kopyala yapıştır marifetiyle eklenen vekalet ücretine ilişkin ibare gözden kaçırılmıştır ki bu hususun bizim hatamız olmadığı açıktır.Şöyle :
Mahkeme anlaşmalı boşanma durumu için şablon hazırlamış ve bu şablonda vekalet ücretininden davacının feragat ettiği ibaresi de mevcut.
Vekil marifetiyle yürütülen dosyada bu şablonun önceden hazır olması sizce ne kadar hukuki ve doğru ?
Evet ,o ibareyi o esnada fark edip itiraz etseydim ve davalı da itiraz etmeseydi vekalet ücretine hükmedilecekti ve böyle bir konuyu foruma taşımayacaktım.
Belirtmeliyim ki benzeri birçok dosyada vekil olarak bulundum ve birçok mahkeme vekalet ücreti isteyip istemediğimizi sormuştur.Tarafların anlaştıkları konuları beyan ettik.
Vekalet ücretini istemiyorum diye bir beyanım söz konusu değil.Bu arada avukatlık sözleşmesinden kaynaklanan vekalet ücretimi peşin almıştım.Ayrıca tarifeye göre hükmedilmesi gereken vekalet ücretine hükmedilmemesine müvekkil de üzülmüştür.
Saygılar.