Benim gözüme çarpan en önemli değişiklikler:
- Veraset ilamlarının 1/10/2011 tarihinden itibaren noterler tarafından da verilebilecek olması (Tabii bu durumda artık veraset ilamı terimi de kullanmamamız lazım, yeni terimimiz "mirasçılık belgesi")

- Aynı tarihten itibaren evi terk eden eşe ihtarın noterler tarafından yapılabilecek olması
- Yargıtayda murafaa sınırının 60.000-TL'ye yükseltilmesi.
- Yeni BK'daki gayrımenkul kiralarına ait pekçok hükmün işyeri kiraları için 1/7/2017 tarihine kadar uygulamasının durdurulması (Bu arada insan düşünmeden duramıyor: Henüz yürürlüğe bile girmemiş çok yeni bir kanunun bazı maddelerinin uygulamasını durduralacaksa, niye bu ilgili kanunda yapılmazda birkaç ay sonra yeni bir kanunla yapılır?

Henüz uygulanmayan bir kanun için bu birkaç ayda ne değişti de yeni bir değişiklik lüzumu hasıl oldu anlamak güç)
- Ceza yargılamasında 3000-TL'ye kadar olan adli para cezalarında temyize izin verilmemesi. (Bu da bence bayağı bir enteresan: 3000-TL ceza fazla görülmediği için karar hatalı bile olsa cezayı alan katlansın diye düşünüldü sanıyorum ancak bu kararın kişinin sabıkasını da ilgilendiren bir mahkumiyet kararı olduğu ve kararın bozulmasının sanık için cezanın kendisinden çok daha önemli olabileceği konusu atlanmış gibi geliyor bana)
- Nafaka alacakları hariç asgari ücretin altında kalan icra takiplerinde disiplin ve hapsen tazyik uygulamasının kaldırılması