Mesajı Okuyun
Old 13-04-2011, 14:29   #1
eda.s

Varsayılan müteahhitin evi eksik teslim etmesi

Merhaba, Öncelikle herkese iyi günler dilerim. Bir müvekkilimizin bize danıştığı bir konu oldu ama daha önce karşılaşmadığım bir konu olduğundan sormak istedim. Konuya uygun Yargıtya kararı da bulamadım Olay şöyle;
Müvekkil bir arkadaşının bir müteahhitten aldığı evi satın alıyor. Ancak müvekkil tapu da doğrudan müteahhitten satın almış olarak görünüyor ve evin gerçek değerinin çok altında bir fiyattan satış gösteriyorlar. Ancak müteahhit kaba inşaatı tamamladıktan sonra apartmandaki diğer daireleri oturuma hazır olarak eksiksiz tamamlamasına rağmen müvekkilin evini sadece içini sıva yaparak bırakıyor ve evi tamamlamak için para istiyor. Oysa satış sırasında böyle bir talepte bulunmuyor. Taraflar arasında satıma ve teslime ilişkin her hangi bir yazılı sözleşme yok. Güven esasına dayalı bir alım- satım var. Bu durumda müvekkil mağdur olmuş. Evi aldığı arkadaşına da başvuramıyor. Müteahhitte evi tamamlamıyor. Bu durumda müteaahide karşı evin eksiklerinin tamamlanması yönünde bir dava açabilir miyiz? ya da daha doğrusu böyle bir dava açarsak başarı oranımız ne olur? Daha önce böyle bir dava ilgi ilgilenen meslektaşlarım varsa tecrübelerini paylaşmalarını rica ederim.
Şimdiden herkese teşekkürler.