Mesajı Okuyun
Old 12-04-2011, 20:52   #2
Av.Ömer Güntay

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan AV. HAKAN AHMET BİCE
Değerli Meslektaşlarım,
1996 yılında işlenen hırsızlık suçu nedeniyle suç tarihi itibariyle 15 yaşını tamamlamamış müvekkilim ile ilgili adli sicil kayıtları silinmiş olmaklabirlikte, adli arşiv kaydı çıkmaktadır.
Adli arşiv kaydının yeni yasadaki düzenleme dışında suç işlendiği tarih itibariyle yaşı küçük suçlularla ilgili silinip silinemeyeceği konusunda bilgilerinizi paylaşmanızı rica ederim.
saygılarımla

5352 sayılı yasanın 12. maddesindeki düzenlemeye göre, arşiv kaydının silinebileceği kanısındayım. Bunun dışında bir imkan olmadığını düşünüyorum.
Saygılar.

Alıntı:

Adlî sicil ve arşiv bilgilerinin silinmesi
Madde 12- (1) Arşiv bilgileri, ilgilinin ölümü üzerine ve her halde kaydın girildiği tarihten itibaren seksen yılın geçmesiyle tamamen silinir.
(2) Fiilin kanunla suç olmaktan çıkarılması halinde, bu suçtan mahkûmiyete ilişkin adlî sicil ve arşiv kayıtları, talep aranmaksızın tamamen silinir.
(3) Kanun yararına bozma veya yargılamanın yenilenmesi sonucunda verilen beraat veya ceza verilmesine yer olmadığı kararının kesinleşmesi halinde, önceki mahkûmiyet kararına ilişkin adlî sicil ve arşiv kaydı tamamen silinir.