Mesajı Okuyun
Old 05-04-2011, 18:00   #1
aysun nalbant

 
Varsayılan idareden tazminat

sayın meslekdaşlarım

müvekkili talep ettiği birimde görevlendirmeyen idareye karşı, talebimizin reddi kararının iptali için açtığımız idari davayı kazandık.Şimdi, talep ettiğimiz birimde çalışabilseydik kazanacağımız bedelden mahrum kalmamız sebebiyle bir tazminat davası açmak istiyoruz.

Adli yargıda açılması gerektiğini düşündüğüm ve BK madde 72 deki zamanaşımına tabi olacağınına inandığım bu dava için, yerel idare mahkemesi kararının kesinleşmesini beklemek istiyorum.

Bu konudaki yol gösterici önerilerinize ve elinizde var ise emsal kararlara ihtiyacım var.Emsal kararlar genellikle, idarenin yol açmak, kamulaştırmasız el atmak vs. gibi eylemlerinden doğan zararların tazminiyle ya da idari yargı kararını uygulamamaktan doğan zararın tazminiyle ilgili.Oysa biz, geçmişe dönük bir zararın telafisini amaçlıyoruz.

ilginiz için teşekkür ederim.