Mesajı Okuyun
Old 02-04-2011, 11:25   #1
Av. falas

 
Varsayılan Mirasta edinilmiş malların tasfiyesi

mesleğe yeni başlayan biri olarak hata yapmamak adına bir iki sorum olacaktı. yardımcı olan tüm meslektaşlarıma şimdidden teşekkürler.

-Müvekkil ( Bayan) ve vefat eden eşi (erkek) 1990 yılında ikinci evlikleri olarak evleniyorlar.

-Bu evlilikten ortak çocukları olmayıp ikisininde ilk evliliklerinden çocukları var.

- Vefat eden (E) nin müvekkil ile evlenmeden önce almış olduğu bir taşınmaz, taksitlerinin son iki yılı evlilik birliği içinde ödenmiş ve tescili evlilik içinde yapılmış bir kooperatif dairesi ve tamamen evlilik birliği içinde alınmış bir taşınmaz mevcut. Tüm taşınmazlar vefat eden ( E) adına kayıtlı.

- Bu taşınmazlardan müvekkil ve vefat eden eşi hiç yararlanmayıp taşınmazlar sürekli vefat eden (E) nin ilk evliliğinden olan çocuklarının kullanımına bırakılıyor ( bazen kiraya verip bazen kendileri oturuyor)

Bu aşamada öğrenmek istediklerim;
- Yukarıda saydığım üç taşınmazdan da müvekkil (B) miras payı alabilirmi? (miras hissesi oranında), yoksa edinilmiş malların tasfiyesi kurumu devreye girip farklı bir paylaşmamı söz konusu olur?

- Edinilmiş malların tasfiyesi için ayrıca bir dava açmak gerekecekmi yoksa veraset ilamından sonra açılacak ortaklığın giderilmesi davasında tüm bu durumlar değerlendirilip ona göre mi bir paylaştırma yapılacak?


Kısacası izlemem gereken yol ve yapılması gerekenler hakkında yardımcı olursanız çoks evinirim. Şimdididen yardım eden tüm meslektaşlarıma teşekkürler.