Mesajı Okuyun
Old 31-03-2011, 15:11   #3
Av.Suat Ergin

Alıntı:
Yazan netya
Sayın meslekteşalarım merhabalar,
Kiracıya karşı kira, tadilat vs alacaklar nedeniyle takip başlattık,
kiracı takibe itiraz etmekle sadece bir aylık alacağı kabul edip bizdeki depozito ile takas beynında bulundu,
Açtığımız itirazın iptali davası sonucu bir kalem dışında tüm alacaklaırmızın varlığına hükmedildi, arayerde kiracıda depozitosu için karşı dava açmış idi böylece karşılıklı alacaklar mahsup edilerek biz kiracıya az bişey borçlu cıktık.
Mahkeme kararında "davacının davasının kısmen kabulü ile itirazın .... lık kısım üzerinden iptaline varar vermek gerekmekle ...... karşı davacı kiracının depozito alacağı nedeniyle alacaklar takas edilmekle karşı davacının X TL alacağı olduğuna " şeklinde bir karar verildi.
Biz kararı halihazırdaki icra dosyasına sunarak, mahkemece hükmedilen vekalet ücreti ve masraflar için karşı tarafa muhtıra çıkaracak idik, icra müdürü sadece hükümde yer alan kalemleri hesaba dahil edip icra vekalet ücreti hesap etmedi,
Benim düşüncem; sonuçta yargılama yapıldı ve biz icra takibimizde haklı çıktık bu durumda davamızın kabülüne karar verildiği kısım üzerinden icra vekalet ücretide hesap edilmeli idi.
Şu an dosyayı icra hakimliğine götürdüm önce müdürden görüş istedi akabinde duruşma günü verdi,
Bu çok spesifik bi örnek midir bilmem konuyla ilgili hiç bir kaynak görüş karar vs bulamadım,
Benzer bir olayla karşılaşmış , bilgisi, fikri olan meslektaşlarımdan görüş rica ediyorum,
Teşekkürler,
Saygılarımla

İcra müdürünün tutumu doğrudur. İlamı, yeni bir icra takibine konu ederek alacakları talep etseydiniz, o zaman icra vekalet ücreti de hesaplanırdı. Ancak itirazın iptali/kaldırılması ilamlarını eski icra dosyasına ibraz ederek takibin devamını talep ettiğinizde sadece ilamdaki vekalet ücreti ve varsa inkar tazminatı borca eklenmektedir.