Mesajı Okuyun
Old 31-03-2011, 12:49   #5
hukukkuşu

Cevabınız için çok teşekkür ederim zira çok önemli bir hususa değindiniz.Eserden kastım 10 metrelik bir tekne.Ayıbın düzeltilmiş olması yüksek ihtimal.Biraz daha ayrıntıya gireyim.Sözleşme 2007'de yapılmış, 2008'de noter vasıtasıyla fesih ihtarı çekilmiş.2011'e kadar müteahhitin peşinden koşulmuş sayısız kez aranmış ister bu ayıbı düzelt ister ücreti iade et şeklinde.Ayıp teknenin yan yatmasıyla ilgili ve kolay düzeltilebilecek nitelikte değil.Nitekim bu tarihe kadar iş sahibi birkaç kez teknenin bağlandığı marinaya gidip tekneyi görmüş,tekne çürümeye terkedilmiş.Aslında bir başka güvendiğim husus şu,2005 yılından itibaren bu şekilde tekne imal eden firmalara ilgili sicil kayıtlarının yapılabilmesi için CE belgeleri bulundurmaları zorunluluğu getirildi.Müteahhit bırakın CE belgesi almayı, bir firma dahi değil,sahilde çalışan bir marangoz, ahşap kısım dışında teknenin tüm tecizatını çevre esnafına uygun ücretle yaptırmış kendisi ücretten komisyon almış.Müteahhit noter ihtarına verdiği cevapta,ödemenin sonu yapılsaydı bende ilgili belgeleri alacaktım ve tescili yaptıracaktım şeklinde.Bu süreçte tekne tamir edildiyse ve ayıbı ispatlayamayacak dahi olsak, bu belgenin yokluğu,özensiz şekilde alt müteahhitlere işin bırakılması ve bilgi verme zorunluluğu gibi yükümlülükleri kullanmayı düşünüyorum.Bu yüzden kafam karışık, önceden tespit işimize yarayacak mı emin değilim.
Tekrar teşekkür ederim.