Mesajı Okuyun
Old 30-03-2011, 16:56   #2
Av.Özlem PEKSÜSLÜ

Alıntı:
Yazan akrd61
Değerli meslektaşlar Davacı kardeş tarafından açılan ortaklığın giderilmesi davasında,davalı tarfta murisin eşi ve 6 kardeş var biz davalılar vekiliyiz , Ancak murisn eşi akıl hastası ve diğer müvekkil bekar kızıyla beraber dava konusu olan gayri menkulun üzerinde bulunan 2 katlı evin 1.katında oturuyorlar.Evin 2 .katını diğer 4 kardeş muris öldükten sonra birleşerek yapmışlar.Sorum şu

1)Akıl hastası murusin eşi ve onu bakan bekar kızının mevcut durumuna dayanarak Ortaklığın giderilmesi için uygun zamann olmadığı iddasında buluna bilir miyiz?
2)Ayrıca dava konusu taşınmaz üzerinde bulunan evin 2. katı için evi tamamen kendi katkılarıyla yapmalarından dolayı mülkiyetin tespiti davası açabilrmiyiz?Bu davada gösterebileceğimiz deliller neler dir?

1)İddiada bulunabilirsiniz de bence işe yaramaz.Dava için uygun zaman değerlendirilmesine girilemez diye düşünüyorum.

2-Ortaklığın giderilmesi davasında bu iddianızı belirtip görevli mahkemede dava açmak için yetki ve süre talebinde bulunduktan sonra tespit(muhdesatın davalıya aidiyetinin tespiti) davası açabilirsiniz diye düşünüyorum.2. katın yapımındaki giderlerin müvekkiliniz tarafından karşılandığını gösterir her türlü delili dosyaya sunabilirsiniz diye düşünüyorum.Benzer bir dosya var elimde.Evin yapımında çalışan işçiler tanık olarak dinletilmiş.Yine yapılan giderlere ait faturalar dosyaya sunulmuş.