Mesajı Okuyun
Old 30-03-2011, 15:23   #1
Av. Halil İbrahim Çelik

Varsayılan Fazla ödenen yediemin ücretinin iadesi.

Merhabalar. Arkadaşlar müvekkilin bir araç üzerinde rehin hakkı var. Bu araç başka bir alacaklı tarafından 2008 yılında yakalanıyor ve bir otoparka çekiliyor. Bu aracın otoparka çekildiğinden bizim 2010 yılında haberimiz oluyor. Hemen satış işlemlerine geçip aracı sattırdığımızda ise 8.500 TL civarında bir yediemin ücreti kesiliyor. Bu aracın kıymet takdiri tarafımızca 2010 yılında yaptırılmış. Kanunen müvekkilden yediemin ücreti kıymet takdir edildikten sonra alınabilir. Ancak yediemin bizim kıymet takdirinden önceki sürenin de ücretini bizden almış. Yediemin ücreti ayni bir ücret bunu biliyorum ancak müvekkil kıymet takdirinden önceki sürenin ücretinden kanunen sorumlu değil. Bunun üzerine biz bu işlemi ilgili mahkemeye şikayet ettik ve lehimize karar çıktı. Bu kararı ihtarname ile yediemine gönderdim. Yedieminden gelen cevap ise bu bedeli ancak istirdat davası ile talep edebileceğim şeklindeydi. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba? Zira olayla istirdat davası arasında herhangi bir bağ kuramadım. Bu ücretin başka ne şekilde iadesi sağlanabilir? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.