Mesajı Okuyun
Old 28-03-2011, 23:44   #30
Av.Hülya Büyükoğlu

 
Varsayılan

Benim açtığım dava da Ankara 5.İdare Mahkemesi'nde derdest. Görülmekte olan davalarda karar verilmediğini, dosyaların bekletildiğini duymuştum ama bugün Ankara 11. İdare Mahkemesi'nin 2.11.2010 tarihli bir kabul kararı verdiğini öğrendim. Kararın tarihi ve sadece sonuç bölümü var elimde:-

"Bu duruma göre birleştirilen hizmet süreleri üzerinden aylık bağlanan davacıya, T.C. Emekli Sandığına tabi daire, kurulup ortaklıklarda prim veya kesenek ödemek suretiyle geçen sürelerinin toplamı üzerinden emekli ikramiyesi ödenmesi gerekeceği açık olup; davacının, T.C. Emekli Sandığına tabi hizmet sürelerinin karşılığı emekli ikramiyesi ödenmesi yolundaki başvurusunun reddine ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık görülmemiştir.
Açıklanan nedenlerle, dava konusu işlemin iptaline, davacının emekli ikramiyesi isteminin kabulü ile davalı idarece hesaplanacak emekli ikramiyesi tutarının idareye başvuru tarihi olan 07.06.2010 tarihinden itibaren işletilecek yasal faiziyle birlikte davacıya ödenmesine; aşağıda dökümü yapılan 62,05-TL yargılama giderinin davalı idareden alınarak davacıya verilmesine, artan posta ücretinin istemi halinde davacıya iadesine, kararın tebliğ tarihinden İtibaren 30 gün içinde Danıştay'a temyiz yolu açık olmak üzere, 02/11/2010 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.”

Ankara'dan bir meslektaş bu kararın doğruluğunu kontrol edebilirse çok memnun olurum. Böylece tekrar umutlanmaya da başlayabiliriz.