Mesajı Okuyun
Old 25-03-2011, 17:02   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı

Öncelikle güvenliğinizin ve ruh sağlığınızın korunması için en yakın Aile Mahkemesine başvurarak eşinizin korku ve şiddete ilişkin eylemlerinin yasaklanmasını talep edebilirsiniz.Dava harçsızdır ve kısa sürede verilecektir.Koruma kararı boyunce size nafaka ödemesini ve evin mutad giderlerini karşılamasını isteme hakkınız bulunmaktadır.Başvurunuzda eşinizin mali durumuna ilişkin bilgi ve varsa belge sunmanız talebinizin kabulünü kolaylaştıracaktır.

Bu koruma kararına uymama durumunda şikayetiniz üzerine üç aydan altı aya kadar hapis cezası istemli dava açılacaktır.

Karar sonrasında boşanma davası açmak konusunda kararınızı daha sağlıklı vermeniz uygun olacaktır.

Boşanmayı istemesseniz eşiniz dava açtığında eşinizin kusurlu davranışlarını ileri sürerek davanın reddini ,dava sırasında kendiniz için tedbir nafakasına karar verilmesini isteyebilirsiniz.

Boşanmaya karar verdiğinizde;Kişisel gelşiminizi eşinizin engellemesi,ekonomik ve diğer şiddet türleri size uygulaması eşinizin kusurlu davranışlarıdır.Çocuklarınızın tanıklığından da yararlanabilir veya bir uzmandan yaşamış olduunuz şiddetin tespitini isteyebilirsiniz.Bu konuda Üniversitelerin Adli Tıp Anablim Dalı oldukça yerinde çalışmalar yapmaktadır:Verilecek raporu boşanma dosyasına sununuz.

Dava süresince tedbir,karardan sonra yoksulluk nafakası talep edebilirsiniz.

Kişilik haklarınıza yönelik saldırılar nedeni ile manevi,mevcut ve beklenen haklarınızdaki kayıplar için maddi tazminat talep edeblirsiniz.

Tazminat ve açılacak mal rejimi tasfiye davasındaki taleplerinizi güvencelemek için mallar ve bankadaki para üzerinde tedbir uygulanmasnı isteyebilirsiniz.

Boşanma davası sırasında veya karar sonrasında mal rejimi alacak davası açbilirsiniz.Siz çalışmamış olsanız da eşinizin 2002 dn sonra çalışma karşılığı kazançları ile edinilen malların yarı değerinde alacak
talep edebilirsiniz.

Şiddet yasal yollara başvuru cesaretini kıran bir olaydır.Bu nedenle bir avukattan hukuki destek almanız gerekmektedir.Bulunduğunuz ilin barosuna başvurarak tarafınıza avukat atanmasını isteyebilirsiniz.