Mesajı Okuyun
Old 24-03-2011, 00:40   #3
Av.Aequitas

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan tunak
Resmi geçerlilik aranan belgelerde apostil olması gerekliliği var sanıyorum. ayrıca burada noter onayı vs gerekecek ise, apostil şart. ben yerinizde olsam, apostilli bir metin yollattırırdım, malum malesef bazı durumlarda hakimden hakime değişiklik gösteren bir sistemimiz var.

İlginç bir konuya denk gelmişiz
Apostill şerhi istemeyen ülkelerde varmış, İstanbul Valiliği'nin sayfasında taraf ülkeleri görebiliyoruz.

Bizim davacı bu ülkelerden birinden değil yani Apostill şartı ortadan kalktı.

Bende oradaki Konsolosluğumuzu telefon ile aradım fakat onlar bile bilgi veremediler, bir soralım biz size döneriz gibi geçiştirme yoluna gittiler.

Aslında Baroların bu tarz konularda mensuplarına danışmanlık hizmeti sunmaları gerekiyor.

Sözkonusu olayda olduğu gibi bazen çıkmaz sokaklara denk gelebiliyoruz ve hakimlerin bakanlığa danıştıkları gibi bizim fikir alabileceğimiz herhangi bir kurum yok maalesef.