Konu
:
TMK 166/4'e göre boşanma davası!
Mesajı Okuyun
22-03-2011, 18:04
#
2
Av. İbrahim YİĞİT
Alıntı:
Yazan
Stj.Av.M.Selim
Öncelikle merhabalar müstakbel meslektaşlarım.
Sizin de bildiğiniz üzere boşanma davalarında, dava reddedildiği takdirde taraflar boşanma davasının reddi kararının verildiği tarihten itibaren 3 yıl içerisinde fiili olarak bir araya gelmezlerse 166/4'e açılacak olan boşanma davasında göre hakim boşanmalarına karar vermek zorundadır. Bu konuda hem fikiriz kanımca...
Bugün bir meslektaşım ile bu konuyu konuştuğum zaman bana bu sürenin 4 yıla çekildiğini belirtti.Araştırma yaptım ama herhangi bir bilgiye ulaşamadım.2007 yılında açmış olduğumuz bir boşanma davası 24/06/2008 tarihinde boşanma talebimizin reddine karar verilmiş olup taraflar bu tarihten itibaren de fiili olarak bir araya gelmemişlerdir. Söz konusu süre 4 yıla çekildi ise 3 yıla dayanarak mı ( kazanılmış hak olur mu olmaz mı çözemedim)dava açacağız yoksa karar tarihinden itibaren 4 yıl geçmesini mi bekleyeceğiz?
3 yıl ise neden, gerekçesini sunarak yardımcı olabilir misiniz?
Şimdiden teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim.
Sürenin 4 yıla çıktığı yönünde bir bilgim yok. Halen 3 yıl olduğunu düşünüyorum. Ancak red kararının verildiği tarihten değil, kesinleştiği tarihten itibaren sürenin başladığını belirtmek isterim.
Av. İbrahim YİĞİT
Üye Kimliği
Av. İbrahim YİĞİT İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av. İbrahim YİĞİT İsimli Üyeye Email Gönderin
Av. İbrahim YİĞİT İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın