Mesajı Okuyun
Old 22-03-2011, 12:54   #2
thanatos

Murat Bey
öncelikle yapılmış olan bir ihale bulunmadığından ihalenin feshi davası açmanızın bir yararı olmayacaktır. çünkü dava konusuzdur.
tamamlayıcı ihale diye bir kavram hiç duymadım. bu konu ile ilgili beni de bilgilendirirseniz sevinirim.
anlattıklarınızdan bazı kişilerin kavga veya tehdit vs ile satışa iştiraki ve satışın yapılmasını engellediğini çıkarıyorum. ihale tutanağına ve polis tutanağına bu şekilde geçmiş ise ceza kanunu bakımından ihaleye fesat karıştırma suçu oluşmuş demektir. ilgililer hakkında ceza davası açılacaktır. bu durumda bence ihale ikinci artırma gününe kalmaz. yeni satış ilanı düzenlenmeli ve satış günü verilmelidir. çünkü icra kanununda açıkça satışın ikinci ihaleye kalması için ilk ihalede belirtilen şartlarda alıcı çıkmaması gerekmekte olduğu beliritlmiştir.
eğer tuıtanaklara belirttiğiniz kavga vs husuları geçmemişse ihale ikinci güne kalır. satış yapılırsa siz ilk ihaleye katılımın engellendiğini polis tutanakları ile tespit edip ihalenin feshi davası açabilir ve kazanırsınız.