Mesajı Okuyun
Old 19-03-2011, 23:40   #2
Av.Cengiz Aladağ

Alıntı:
Yazan Av. Cem Arıcıgil
Değerli meslektaşlarım öncelikle iyi geceler diliyorum Saygılarımı ve sevgilerimi iletiyorum. Bu anlatacağım konuda yardımcı olacağınızı ümit ediyorum. Müvekkilim İstanbul'un X ilçesinde bir apartman sahibidir Apartman çatısıda yeni yaptırılmıştır. İstanbul bir gece meydana gelen Fırtınadan dolayı Apartmanın çatısı uçmuş olup bir arabanın üstüne düşmüştür. Araba maddi hasar meydana gelmiş. Araba sahibi ve Sigorta Şirketi tarafımıza maddi tazminat davası açmıştır. Dava halen sürmektedir. Mücbir sebepten dolayı sigorta şirketinin açmış olduğu davanın red edilebilir mi Araç sahibide araçta meydana gelen zararlar için maddi tazminat ve araçta meydana gelen değer kaybı için dava açmış olup aleyhimize sonuçlanabilir mi Benzer konuda davası olan meslektaşlarımızdan bilgi talep ediyorum Saygılarımı Sevgilerimi İletiyorum

Müvekkiliniz BK 58 uyarınca zarardan sorumludur. Aynı maddenin 2. fıkrasına göre çatıyı yapana rücu edebilir.

Alıntı:
Madde 58 - Bir bina veya imal olunan herhangi bir şeyin maliki, o şeyin fena yapılmasından yahut muhafazadaki kusurundan dolayı mesul olur.

Bu cihetten dolayı kendisine karşı mesul olan şahıslar aleyhindeki rücu hakkı mahfuzdur.