Mesajı Okuyun
Old 16-03-2011, 13:58   #23
Admin

 
Varsayılan

Sayın Av.Ömer Güntay,
Alıntı:
Yazan Av.Ömer Güntay
Baro levhasına yazılma istemini baro, barolar birliği ve adalet bakanlığı mevzuat ve başvurucuların yasal koşul ve belgelere sahip olup olmadıklarına göre değerlendirecektir. "Son söz"ü söylemek yetkisi mevzuatla sınırlıdır anlayacağınız. Yerindelik veya değer yargısı saikiyle kullanılamaz.
Baro levhasına yazılma işleminin mevzuatla sınırlı olduğu konusunda size katılıyorum ancak mevzuatın, Avukatlık Kanununun 3. maddesi ile sınırlı olduğu konusunda size katılamıyorum.

Bence Avukat Kanununun 5. maddesi ve özellikle de (c) bendi bu mesleğe ve mesleğin mensuplarına yeterince saygı göstermeyen, geçmişinde kamuoyuna yansımış benzer söylemleri olan vs. herhangi bir kimsenin baro levhasına yazılma istemini geri çevirmek için fazlasıyla yeterlidir:

Alıntı:
MADDE 5. Aşağıda yazılı durumlardan birinin varlığı halinde, avukatlık mesleğine kabul istemi reddolunur :
...
c) Avukatlık mesleğine yaraşmayacak tutum ve davranışları çevresince bilinmiş olmak,

Avukatlık mesleğini küçümsemekten daha fazla avukatlık mesleğine yaraşmayacak tutum bulmak güç değil mi?