|
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan avukatkenan |
 |
|
|
|
|
|
|
yanılıyorsam düzeltin sayın meslektaşım avukatlık başvurusunda son sözü söyleme hakkı ilgili baro ya da barolar birliğinde diye biliyorum..Şu sözü söyleyen bir hakim emekli olduğunda kalkıp sizinle aynı baro odasında oturduğunda sizin içiniz rahat edecekse ben birşey diyemem..ama düzenli olarak mesleğimize yönelik yapılan bu davranışlara sessiz kalmak benim adalet inancıma ters..saygılar
|
|
 |
|
 |
|
Sn.meslektaşım,
Baro levhasına yazılma istemini baro, barolar birliği ve adalet bakanlığı mevzuat ve başvurucuların yasal koşul ve belgelere sahip olup olmadıklarına göre değerlendirecektir. "Son söz"ü söylemek yetkisi mevzuatla sınırlıdır anlayacağınız. Yerindelik veya değer yargısı saikiyle kullanılamaz.
Ben şahsen meslektaşlık olarak "hukukçu nosyonuna ve formasyonuna" bakarım kişilerin; avukat benim için bir adım önde değildir. Benim öyle çok yüksek ve genelgeçer koruma reflekslerim yok açıkçası.
Kimseye hakim/savcı diye öykünecek, imrenecek, beni kendine denk görmesini isteyecek, (ki çoğuyla lehime olarak denk değilim evvelallah) durumda değilim. Bu benim mizacıma ve telakkilerime ters.
Tıpkı bunun gibi, salt avukat diye somut halde bir kişiyi rahat rahat meslektaş addedecek ve hukukçuluğuna güvendiğim bir savcıdan üstün tutacak değilim.
Saygılarımla.
 |
Alıntı: |
 |
|
|
|
|
|
|
|
MADDE 3. (Değişik: 30/1/1979 - 2178/1 md.)
Avukatlık mesleğine kabul edilebilmek için :
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) Türk hukuk fakültelerinden birinden mezun olmak veya yabancı memleket hukuk fakültesinden mezun olup da Türkiye hukuk fakülteleri programlarına göre noksan kalan derslerden başarılı sınav vermiş bulunmak,
c) Avukatlık stajını tamamlayarak staj bitim belgesi almış bulunmak,
d) (Ek : 2/5/2001 - 4667/3 md.; Mülga: 28/11/2006-5558/1 md.)
e) Levhasına yazılmak istenen baro bölgesinde ikametgahı bulunmak,
f) Bu Kanuna göre avukatlığa engel bir hali olmamak gerekir.(1) |
|
 |
|
 |
|