|
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan avukatkenan |
 |
|
|
|
|
|
|
Benim genele yayıllmış bir düşüncem yok ki sayım meslektaşım..ama hepimiz meslek hayatımızda bu durumları yaşadık yaşıyoruz ve yaşayacağız..ilgili konuyu daha önceden okudum..ama düşüncemde ısrarlıyım bizi düşman olarak görmeseler bile kendilerine denk olarak görmeyen, zaman kaybı ayak bağı olarak gören kişilerin üstelik koşa koşa meslektaşım olmasını istemiyorum, hazmedemiyorum..mesele bundan ibaret..
|
|
 |
|
 |
|
Sayın meslektaşım,
Bu şekilde bir öznel düşünce taşımanızı ben şahsen saygıyla karşılıyorum. Geçmiş mesleki tecrübelerinizden yola çıkarak somut olarak bir hakim veya savcıyı, bundan böyle meslektaşınız olarak addetmekte zorlanmanız anlaşılır ve insani bir durumdur yani...
Ancak, diğer mesajınızda ifade ettiğiniz,
 |
Alıntı: |
 |
|
|
|
|
|
|
|
emekliliğinde avukat olmaya can atan hakımlerle ilgili biz, bağlı olduğumuz barolar ve barolar birliği ne yapmakta, ne yapacağız..
|
|
 |
|
 |
|
görüşüyle ilgili olarak ne sizin, ne baroların ve ne de TBB.'nin yapabileceği hiçbir şey yoktur ve olamaz. Ne yapılabilir ki zaten, ne yapılmasını istiyorsunuz...
Hukuk Devleti'nde ve hukukun içinde kalınarak hiçbirşey yapılamaz, bu kesin. Meslek örgütlerinin böyle bir görev ve işlevi de yoktur; dolayısıyla mensuplarının da böyle bir çağrısı olamaz.
Saygılarımla.