Mesajı Okuyun
Old 15-03-2011, 15:03   #1
Canavar Avukat

Varsayılan Nasıl bir taahhütname ?

Arkadaslar merhaba,
Cok acil bir konuda desteginize ihtiyacim bulunmaktadir.

Yabanci menseili ve Turkiye'de ofisi bulunan bir muvekkilimin (kendisi isverendir yani kurumdur) Turk vatandasi calisani ayni sirketin Dubai'deki ofisi icin 6 ay sureyle calismaya gidecek. Muvekkilimden istedigi husus; yalnizca 6 aylik deneme suresi icin Turkiye'deki haklarinin sabit kalmasi mesela min duzeyde ssk odemesi vs. 6 aylik deneme suresi sonunda memnuniyetsiz kalirsa ya da basarili olamazsa veya herhangi bir sebepten oturu adaptasyon saglayamazsa turkiye'ye geri dondugunde muvekkilim sirkette calismaya devam etmek istiyor. Dubai'nin alim gucu ekonomisi vs farkli oldugu icin Turkiye'de alacagindan daha fazla maas alacak; ancak Turkiye'ye dondugunde burada aldigi miktardaki maasi almaya devam edecek. Bunu kendisi de kabul ediyor, sirket de bu kosullar altinda turkiyedeki haklarini korumayi taahhut ediyor.
Ben muvekkile dedim ki boyle bir durumla karsilasilmasi halinde sizden herhangi bir farkli talepte bulunmamasi icin calisanin kabul ettigi hususlarda kendisinden bir taahhutname alin. Sizden destegim bu noktada, nasil bir taahhutname hazirlamaliyim bana ornek gonderir misiniz ? Yardimci olur musunuz ?

Tesekkurler