Mesajı Okuyun
Old 12-03-2011, 21:20   #5
wellan

Sayın meslektaşım;olayınızda gerçekleşen sizin değil icra müdürlüğünün sorumluluğudur.Olayı şu şekilde analiz edecek olursak;İİK 5.maddeye dayanan tazminat talepleri idare yani adalet bakanlığı hasım gösterilerek adli mahkemelerde açılan bir tazminat davasıdır.Ltd Şti'nin vekili size karşı bu davayı açmışsa davaya adalet bakanlığı da dahil edilmelidir.İİK 5.maddeye göre sorumluluk;hukuka aykırı fiil,zarar,kusur,uygun illiyet bağı unsurları aranmaktadır.Yani eğer icra müdürlüğü bu işlemi gerçekleştirmeseydi sözkonusu zarar meydana gelmeyecekti denilebiliyorsa olayda icra müdürlüğü'nün sorumluluğu meydana gelecektir.Açılan manevi tazminat davasında "kusur" ve "uygun illiyet bağı" teşkil eden bir fiili olmadığından dolayı mahkemenin tazmnat talebini reddetmesi gereklidir.Aksi durumda hükmü temyiz etmenizi düşünüyorum.Davaya dSAYGILARIMLA.Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

http://www.turkhukuksitesi.com/serh.php?did=3213 linki incelemenizi öneririm.Yargıtay'ın yerleşik uygulaması da bu yönde olduğundan dolayı mahkemenin aksi yönde hüküm kurması durumunda bile temyizde sonuç alacağınızı düşünüyorum.