Mesajı Okuyun
Old 11-03-2011, 12:15   #3
Av.Suat Ergin

Alıntı:
Yazan Av.Özlem PEKSÜSLÜ
Marka tescilinden doğan haklara tecavüz ve haksız rekabet teşkil eden fiillerin tespiti ,önlenmesi ve maddi ve manevi tazminat içerikli dava açtım.

Açıkçası bu dava beni aştı.Markaya ait broşür,kartvizit,ticaret sicil kayıtları vs hepsini dosyaya sundum.Tanıklar dinlendi.

Delil dilekçemde ticari defterler ile bilirkişiye incelemesi de istemiştim.

Henüz bu konuda bir şey yapılmadı.Keşif incelesi yapılması talebinde bulundum son duruşmada.Öbür celsede değerlendirilmesine karar verildi.

Keşif talebinden vazgeçip,ticari defterlerinin ibrazından sonra bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etmek istiyorum.

Bu davada ticari defterlerin incelenmesi tazminat miktarının belirlenmesi açısından mı önemli?
Karşı tarafın ve müvekkilin ticari defterlerini ibraz etmesini mi istemeliyim?

Atladığım bir husus olmuş mu?Bilgi ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler...

Sayın Levent Cirit'in yazdıklarına katılmakla birlikte bir ekleme yapmak istiyorum. Tazminat davasından önce, tecavüzün önlenmesi için savcılığa başvuruda bulunup, sulh ceza mahkemesinden arama kararı çıkarmış olsaydınız ve taklit markalara(ve üretim araçlarına)el koysaydınız, el koyduğunuz taklit ürünlerin adedi tazminatın belirlenmesinde çok işe yarayacaktı.