Mesajı Okuyun
Old 11-03-2011, 10:52   #6
av.nesrinzeyneb

 
Varsayılan ihale ile satılan hazine arazisindeki muhdesatın değerini nasıl alırım

günaydın. 28 aralıkta müvekkilimin ecrimisilini ödediği üzerinde yaklaşık 200 adet ağaç bulunan hazine arazisi ihali ile satılmış. müvekkilim en az 20 yıldır bu arazide ağaç yetiştirip ecrimisilini ödüyormuş ancak müvekkilim arazi 450,000,00TL ye satılınca gücü yetmediği için ihaleye girememiş. ancak ihale yapıldığı esnada müvekkilimin diktiği ağaçlarda göz önünde bulundurulmamış müvekkilime hiç bir ödeme yapılmamıştır. müvekkilimse ağaçlarının parasını istiyor. bunu alabilirmiyim? nasıl alabilirimi?şimdi ben bu durumda ne yapmalıyım? ihalenin feshini isteyebilirmiyim. ihalenin feshini isteme için zamanaşımı süresi ne kadardır? yada direk hazineye sebepsiz zenginleşme davası açarak ağaçlarımın bedelini talep edebilirmiyim bu şekilde daha pratikm olur gibi geliyor ancak daha önce böyle birşey yapmadığım için karar veremiyorum.
ağaçlar kıymet taktirinde dahil tutulmamış. satış arazi için yapılıp şartnamede üçüncü kişi olan alıcıya muhtesadın müvekkillerime ait olduğuna dair imza attırılmıştır. şimdi ben bir tespit davası ile ağaçların değerini tespit ettirip böylece ağaçlar alıcı üçüncü kişi tarafından kesilse de zarara uğramaktan kurtulduktan sonra üçüncü kişiye bir ihtar çekip bu meblağı bana iade etmesi için talepte bulunsam ve ödemezse sebepsiz zenginleşme iddia edip dava açsam en uygunumu olur?
benim bu konuyla başım belada sanırım şimdi ben arazi üzerinde tespit yaptırdım ve karşı tarafa tebliğe çıkardım ancak karşı tarafın belirttiği adres boş çıktı ben de35e göre tebliğ yaptırdım. şimdi bunun için bekliyorum. ama ben tebliğ olsun diye beklerken karşı taraftan bana bir tebligat geldi diyor ki ağaçlarınızı da alıp gidin. eğer ağaçlarınızı alıp gitmezseniz ağaçlarınızı ben söktürcem ve masrafları da size yükleyeceğim ne yapmam gerekiyor gelen noter tastikli ihtarnameye nasıl bir cevap vermeliyim ve ne davası açmalıyım acaba??bu arada bizim satışta dosyada bedel arazi meyvelik olarak satılmış ama kıymet taktirinde ağaçlar gösterilmemiş. yalnız dosyaya bir not düşmüş ve demişler ki üzerindeki muhdesat üçüncü kişiye aittir. ne yapabilirim acaba? teşekkür ederim