Mesajı Okuyun
Old 06-03-2011, 15:29   #1
GECE

Varsayılan Aynı durumda 2 dükkan, belediye birinin ruhsatını iptal eder, diğerini etmezse?

Arkadaşlar,
sizlerle tuhaf bir olayı paylaşmak ve aynı zamanda da tartışmanıza sunmak isterim.
aynı binada yanyana 2 dükkan(A ve B), ikisi de kiracı. ikisi de yeme-içme hizmeti veriyor. B, A'dan sonra hizmete başlıyor. A, B onun müşterisini çalmasın diye B'nin dükkanını "bacası vs yok" diye belediyeye şikayet ediyor. Belediye ekipleri gelip inceleme yapıyor, B'nin bacası var ama bina planında-projesinde gözükmüyor diye B'nin ruhsatını iptal ediyor dükanı kapatıyor. B'deki adam, "A da aynı binada onun da bacası yok"diye A'yı şikayet ediyor. Belediye A'yı inceliyor ama ruhsatı iptal etmiyor. Bunun üzerine B, belediyeye başvurup "'A'nın ruhsatını iptal etmediniz, aynı binadayız, onun dükkanının durumu da benimkiyle aynı. O zaman benim ruhsatımı geri verin ben yine faaliyete devam edeyim" diyor. Tabi,B, 2 aydan fazladır dükkanı kapalı, hizmet veremiyor,zararda. Belediye B'ye ruhsatı iptal işlemini iptal edip yeniden faaliyet izni verdi ya da verecek onu tam hatırlamıyorum:
1-Belediye B'ye yeniden faaliyet için izin vermezse ne olur? mesela idari yargıda idari işlemin iptali ve hukuksuz işlem neneniyle maddi kaybının tazminini ve bazı müşterilerini kaçtı diye manevi taz. isteyebilir mi?
2- Belediye B'ye yeniden faaliyet için izin verirse de:B, haksız yere kapalı kaldığı dönem için hukuksuz işlem neneniyle idari yargıda maddi kaybının tazminini ve bazı müşterilerini kaçtı diye manevi taz. isteyebilir mi?
Konu ile ilgili hukuki görüş bildiren, olayı analiz eden arkadaşlara şimdiden tşkler...