Mesajı Okuyun
Old 05-03-2011, 15:16   #1
Av. Aykut Toklu

Varsayılan Mobilyalı Kiralık Verilen Evde Kiracının Demirbaş Eşyaları Kaçırması veya Satması

Arkadaşlar;

Geçenlerde bir müvekkilin mobilyalı olarak kiraya vermiş olduğu evi ihtarname çekerek kira süresinin sonunda teslim aldık ancak evde yapılan demirbaş ve durum tespitinde ev kiraya verilirken demirbaş olarak evde mevcut bulunan bir kısım beyaz eşyanın ve mutfak eşyasının evde olmadığını tespit ettik evi teslim alırken bunları tespit ettik ve bir tutanakla imza altına aldık. Kiracı da bu tutanağı imzaladı yani eşyaların evde olmadığını doğruladı ancak eşyaların eski karısına ödediği nafaka borcundan dolayı eve gelen haciz neticesinde kaldırıldığını söyledi.

Hatta biz eşyalar kaldırılırken avukata veya haciz memuruna bu evin mobilyalı olduğunu söylemediniz mi ya da kira kontratındaki demirbaş listesini göstermediniz mi dediğimizde söyledim ancak ona rağmen mal kaldırdılar dedi bize dosya numaraları verdi bu dosyadan dolayı haciz geldi dedi.

Hafta içi yaptığım incelemede verdiği dosya numaralarının doğru olduğunu dosyalar kapsamında eve haciz geldiğini doğruladım ancak haciz işlemi veya mal kaldırma işlemi yapılmadan bir tutanak tutulup işlem yapılmadan avukatın ve memurun evden ayrıldığına dair tutanakları okudum.

Zaten daha önce de benim hiç bir avukat kira kontratında demirbaş görünen bir eşyayı kaldırmaz haczetmez kaldı ki diyelim ki haciz edildi bunun istihkak iddiası var neden haber verilmedi ya da vermediniz dediğimde de kaçamak cevaplar almıştım.

Şimdi bu durumda bize yalan söyleyerek bir şekilde evdeki beyaz eşyaları evden çıkaran (başka bir yere götürdü veya sattı bilemiyoruz) bu şahıs hakkında ne tür bir suç duyurusunda bulunmamız gerekiyor?

Sahtekarlık; Dolandırıcılık; Hırsızlık?

Ben Hırsızlığın kesin olacağını düşünüyorum ancak suçun vasfı ile ilgili aslında tam bir fikir edinemedim çünkü işin içinde bize yalan söylemesi de var ya da yanlış bilgilendirmesi de var

Ben sadece hırsızlık değil de olabilirse mümkün olduğu kadar fazla suçtan duyuruda bulunmak istiyorum

Bu yüzden fikirlerinizi ve değerlendirmelerinizi bekliyorum tabi gerekçeli olurlar ise daha kolay olur

İyi çalışmalar...