|
|
|
|
[ozet]hakaret içeren sayfadaki yazıları kaleme alan ve yaşları 14 ile 18 arasında değişen 4’ü kız, 2’si erkek 6 genci şikâyet etti.Savcı da polise talimat vererek bu kişilerin tespitini istedi. Emniyetin Bilişim Suçları Bürosu ekipleri, bilgisayar IP numaralarına ve bu kişilerin Mamak ve Balgat’taki adreslerine ulaştı.
|
|
 |
|
 |
|
Konu itibarı ile burası muamma olan bir durum var.
Facebook kullanıcıların kişisel bilgilerini paylaşmayan,ABD Federal Yasaları ile korunan hatta ABD hükümetine bile bilgi verecek iken sorun çıkartan bir sosyal paylaşım sitesi.
Aslın sorun çıkartmak denilemez de kendi anayasası'nın ve bulunduğu eyaletin özel yasaları ile kendi ve kullanıcılarını koruyan bir sistemi mevcut.
Yani Facebook'a bağlandıkları İP adresini madem Bilişim Şubesi Polisleri tespit edebiliyor neden en kısa Facebook davası 2 yıl sürüyor ? Aynı zamanda Telekominikasyon Uzmanı olduğumdan dolayı bu konuda şu kadarını söyleyebilirim;şikayetçi hakimzaten dava taraflarını biliyordu ve bu kişilerin ilgili gruba üye olduklarını gördü.ve zaten kişileri bildiği için direk olarak İP adreslerinden değil Bilişim Şubesindeki Polislerinde Facebook'a giremesi ve isimleri tespoit etmesi sonucu ilgili şahısların eşgalleride tespit edildi ve eşgal üzerinden ad-soyad karşılaştırması ile MERNİS'ten adres bilgileri alındı ve gereği yapıldı kanısındayım.İlgili sitenin İstanbul'da vekili olduğu söylenen Avukat'a bilgi verilerek bu YASADIŞI grup kapatıldı kanısındayım.
Ve üst paragrafta belirttiğim İP adreslerinden değil ad-soyad,davada bulunmaları ve MERNİS sisteminden faydalanıldığını düşünüyorum