01-03-2011, 22:12
|
#1
|
|
Uzman Öğretmenlik Hakkının Müvekkil Tarafına Verilmesi İsteği
Herkese iyi çalışmalar… Müvekkil ilkokul öğretmenliği yapmaktadır. 27 KASIM 2005 tarihinde Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavında (Uzman Öğretmenlik) 61 puan almıştır. Fakat sınava girdiği dönemde yürürlükte olan Mili Eğitim Temel Kanununu 43. maddesine göre; Toplam serbest kadro içinde başöğretmen oranı %10, uzman öğretmen oranı %20 sınırlama nedeniyle kontenjan yetersizliğinden dolayı sınavı kazandığı halde kendisine uzman öğretmen unvanı verilmemiştir.
Daha sonra Mili Eğitim Temel Kanununu 43. maddesini, uzman öğretmen ve başöğretmen olabilme koşullarına sahip olan öğretmenlere kontenjan sınırlaması nedeniyle olumsuz yanıt verilmesi anayasa aykırı bulunarak Anayasa Mahkemesinin 21 Mayıs 2008 tarihli kararı ile iptal edilmiş ve gerekçeli karar 18 Mart 2009 günü resmi gazetede yayınlanmıştır.
Müvekkil bunun üzerine Aralık 2010 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına dilekçe ile başvurarak kendisine uzman öğretmenlik unvanının verilmesini talep etmiştir. Fakat bakanlık sınava ilişkin işlemlerin 29 Eylül 2006 tarihinde tamamlandığını, ayrıca sınav yönetmeliğinin ilgili maddesi gereğince ‘ unvan verilmeyenlerin puanları iki yıl süreyle geçerlidir’ hükmüne dayanarak 24 Kasım 2006 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle geçerli kabul edilmiş ve bu süre 24 Kasım 2008 tarihinde son bulmuştur diyerek söz konusu talebi ret etmiştir.
Milli Eğitim Banklığın talebe ret yazısı 25 Ocak 2011 de müvekkile tebliğ edilmiştir. Bu ret işlemine karşı iptal davası açmayı düşünüyorum ayrıca müvekkil yerleşmiş olsaydı elde edeceği ücret farkını da tazminat olarak talep etmek istiyorum. Elinde yukarıdaki olayla ilgili veya benzer idare mahkemesi emsal kararları veya dilekçe örnekleri olan ve bilgi paylaşmak isteyen meslektaşlardan acil paylaşımlar bekliyorum. Siz olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz. Fikirlerini ve bilgisini paylaşan meslektaşlarıma şimdiden teşekkürler……
|