01-03-2011, 13:35
|
|
|
senet protestosu
değerli meslektaşlarım öncelikle merhabalar..
benim sorumla ilgili birçok konu açılmış,hepsini de inceleme fırsatı edindim.ancak benim konuma oturan bir cevap edinemedim..
Yasaların boşlukları nedeniyle mağduriyetleri gidermek ne zor ne meşakkatli,benim sorum acaba yel değirmenleri ile mücade etmek mi?size danışmak istedim..Çözebilirsem hak yerini bulmuş olacak,kanunen değil,insanlık adına..
benim müvekkil A diyelim,kendisi B firmasına senet vermistir,teminat babında.ancak senette teminat ibaresi bulunmadığı içinde haliyle teminat iddiası mümkün değil.Müvekkil A borcunu yıllar önce ödüyor,ancak senedini geri alamıyor.ödemeler de senede istinaden şeklinde yazmıyor haliyle ödemeleri de konuyla ilişkilendiremiyorum..
B firması da senetleri bir üçüncü kişiye C diyelim,ciro etmiş üstü doldurularak.müvekkil A nin sadece imzası var,sonucta imzası olması yazıyı da kabul anlamına geliyor..
Elle tutabileceğim haklı yanım yok gibi.Ancak hakkaniyet gereği acaba çözüm var mı diye de edüşünüyorum ve soruyorum..
C senedin tarihini dolduruyor,30.07.2007 yapıyor,Müvekkil A ile B yi borçlu gösteriyor.Protesto yok.25.08.2010 tarihinde icra takibi yapıyor..
Şimdi senette 3 yıllık takip süresi geçmiş,ben senet vasfını yitirdi desem,takip iptal olabilir sanırım..faiz senet tarihinden başladı faiz iptal olur,ödeme emrini 7 örnek yapabilir değil mi?faiz de takip tarihinden itibaren mi başlar?hadi onu geçtim 7 örnek e itiraz etsem,yazılı delil başlangıcı olacağı için her türlü delille ispat etmesi gerek,edebilir de gibi mi?iki tanık yemin tamam mı?
uzun oldu biliyorum,benim kısaca sorum ben bu borcu geç de olsa ödücem mi??yoksa kurtulabilecek miyim??
cevaplar için teşekkürler..
|