Mesajı Okuyun
Old 25-02-2011, 20:46   #7
Av.Ömer Güntay

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan nazansakalli
Merhaba
22 Şubat günü bir müvekkilim için 4320 Sayılı Yasa uyarınca tedbir talebinde bulundum. Bugün, dosyadan, 23 Mart'a duruşma günü verildiğini öğrendim. Üstelik de dava dilekçem karşı tarafa tebliğe çıkarılmış.
Açıkçası çok endişeliyim. Zira; karşı tarafın silahı var, uyuşturucu bağımlısı ve müvekkilime bugüne kadar uyguladıkları şiddet, engizisyon işkencecilerinin bile hayal güçlerini kıskandıracak çeşitlilikte...
Duruşmaya daha 1 ay var. Müvekkilim şiddet gördüğü evden ayrıldı ama karşı tarafın dava dilekçemi tebliğ alınca saldırganlaşıp bu 1 aylık süre zarfında müvekkile zarar vermelerinden endişeleniyorum.
Ortada ne tedbir kararı ne tensip zaptı ne ret kararı var! Yani itiraz edebileceğim birşey de yok müvekkilimi koruyacak birşey de...
Sabah olunca hakimle görüşeceğim ama ne görüşeceğim onu da bilmiyorum. Yani ortada bir karar olsa karardan dönün derim. Tebligatları geri çevirin diyemeyeceğime göre duruşma gününe kadar tedbiren koruma kararı verin mi demeliyim?
Meslektaşların yardımına ihtiyacım var...
Sevgilerimle...

Değerli meslektaşım, mahkeme ve hakimin özelliklerine ve kalemiyle çalışma pensiplerine göre kimi hakimler davaların tensibini ve duruşma gününü dahi kendileri belirlerken, bazı hakimler ise duruşmaya hazırlık işlemlerini kaleme bırakmaktadır.

Bu sebeple siz meselenin önem (yaşamsal tehlike) ve hususiyetlerini öz bir dilekçeye döküp, hakimle birebir 4320 sayılı yasada yazılı tedbirlerden gerekenlerde hepsini karara bağlanmasını görüşün. Olaya ilişkin anlatımınızdan hemen ilgili tedbirleri vermesi gerekir kanısındayım.

Aksi bir hal olursa bence hemen C.Başsavcılığına dilekçe verin; zira savcılığın da bu hususta talep yetkisi vardır. Savcılığın istemi kabul edilebilir.

Saygılarımla.