|
|
|
|
Değerli meslekdaşlarım öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.
Benim sorunum şu şekilde 1971 yılında tapunun iptaline ve davacılar adına tesciline karar verilmiş,ama bu karar tapudada bir örneği olmasına rağmen tapu sicil müdürü tarafından infaz edilmemiştir.Tapu kaydı halen 27 sene geçmesine rağmen davalılar adınadır.Tapu sicil müdürüne mahkeme kararını infaz etmesi için müracaat etsem zaman aşımına uğradı diyebilirmi,yoksa infaz etmek zorundamı,mahkeme ilamlarının icrsında zaman aşımı söz konusumu ?
Saygılarımla.....
|
|
 |
|
 |
|
Merhaba,
Aynı şekildeki bir olayla karşılaştım.1977 yılının tapu iptal ve tescil kararını tapu müdürlüğü infaz etmemiş.Biz bunu yeni öğrendik ve karar ile tapuya başvurduk.Karar çok eski uygulamam dedi tapu müdürü.Bunun üzerine dilekçe ile başvurdum ve taşınmazın aynına ilişkin kararların zamanaşımına uğramadığını ve infazın yapılmasını talep ettim.Tapu müdürü bu kez de dilekçe ile başvuruyu kabul etmem dedi.Şimdi dilekçemi noter aracılığı ile göndermeyi,tapunun cevabına veya sessiz kalmasına karşı da idare mahkemesinde dava açmayı düşünüyorum.Ancak izlemem gereken yol bu mudur,emin de değilim.Siz bir sonuç alabildiniz mi .yardımcı olursanız çok sevinirim.İyi çalışmalar