|
|
|
|
Özlem Hanım; Eklediğim Yargıtay Kararlarında da belirtildiği üzere, Görevsizlik kararı verilmesinin bir dayanağı bulunmamaktadır. Sanayi Bakanlığının görevsizlik kararı verilmeyip, itirazların esastan incelenmesi gerektiğine dair 20.07.2007 tarih B 14 0 TRK 0 00 00 00/21521 sayılı yazısı tüm hakem heyetleri ile birlikte sizin görevli olduğunuz heyete de gönderilmiştir. İsterseniz bir inceleyin. Ben ve Ankara'da bulunan İlçe Hakem Heyetlerinde görevli avukat arkadaşlarım itirazın iptallerini esastan inceliyoruz. (Diğer üyeler, bu incelemeyi yapamayacakları için maalesef bu konudaki yük avukatların omzunda)
|
|
 |
|
 |
|
Yargıtay kararlarının bizim konumuzla uyuşmadığını düşünüyorum.Burda sunduğunuz kararlarda da belirtildiği gibi ilk başvuru yeri heyet olmalı ama nedense bu atlanılıyor ve icra takibi başlatıldıktan sonra duran takibe devam edebilmek için tüketici heyetine başvuruluyor.Heyet mahkemenin yerine geçip takibin devamına ,tazminata karar veremez, vermemeli de bence.Heyetin böyle bir bilgiye de sahip olduğunu da düşünmüyorum.Dediğiniz gibi o zaman böyle kararları avukatlar alıcak.Bu da çok sağlıklı değil bence.Saygılar